Algemeen

Een klein voorproefje

Voor de mensen die graag de benen strekken, p1040204.jpgde echte kou lijkt eindelijk de deur uit te zijn! Heel warm is het nog niet maar om een klein voorproefje te krijgen van wat wij aankomende zomer in onze eigen Gelderse achtertuin aan orchideeënschoon kunnen bewonderd alvast een voorproefje.

Het is een aflevering van buitengewoon tv van omroep Gelderland van 10 juni 2017 waarin Harm Edens door het natuurgebied Stelkampsveld wordt rondgeleid. In het flimpje is vanaf tijdstip 13:39 het item over dit natuur gebied te zien. Hierin wordt gesproken over de terugkeer van bijzondere planten waaronder orchideeën na herontwikkeling van het gebied:

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2136233/Buitengewoon-Harm-zwerft-door-Gelderland-uitzending-10-6-2017-Beekvliet

En een paar foto’s uit het Stelkampsveld: https://www.natuurgebiedinbeeld.nl/natuurgebied/gelderland/stelkampsveld/

 

Net wat dichter bij huis worden door het Geldersch Landschap & Kasteelen aankomende zomer verschillende orchideewandelingen georganiseerd op 2 of 10 juni in Epe en 13 juni in Vorderen. Bij meer interesse zie onderstaande links:

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3499

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3510

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3511

 

En ook zonder georganiseerde wandelingen zullen straks weer her en der wat orchideeën in onze eigen buurt gespot kunnen worden zoals in het Renkumse Beekdal en zelfs in de achtertuin van de Wageningen universiteit:

http://www.renkumsbeekdal.nl/de-rietorchis/

https://resource.wur.nl/nl/show/Zeldzame-orchidee-in-tuin-bij-Lumen.htm

Advertentie